TRETMANI TIJELA

Tražite li više opuštajuću ili funkcionalnu masažu tijela? Provjerite naše tretmane za njegu tijela i nogu. 

Tretmani tijela se rade ljekovitim uljima koji su pažljivo pripremljeni prema vašem tipu kože.

01

Aromamasaža

Klasična ručna masaža je tretman manipulacije mišića i mekog tkiva. Izvodi se ritmičkim pokretima ruku, a u svrhu očuvanja općeg zdravlja te relaksacije.

Istraživanja su pokazala su da švedska masaža umjerenog pritiska ima najblagotvorniji učinak na tijelo i psihu te se preporuča za ublažavanje bolova, poticanja cirkulacije, migrena, kod predmenstrualnog sindroma, kroničnog umora, anksioznosti..
Osim direktnog utjacaja na mišiće, masažom se, putem kožnih receptora, potiče na rad vagus (živac “lutalac”) koji reducira kortizol (hormon stresa) što dovodi do boljeg imunološkog odgovora, smanjenog osjeta boli, potiče se lučenje serotonina i dopamina te cijeli organizam dovodimo u opušteno stanje.
Eterična ulja koriste se u terapijske svrhe, biraju se individualno kod svakog dolaska, a prema određenom problemu, uzimajući u obzir zdravstveni status klijenta.

02

Anticelulitna
masaža

Masaža se izvodi poštujući pravila pokreta švedske masaže tijela, ali intenzivnijeg pritiska! Željeni učinak se postiže redovitim tretmanima 2 puta tjedno, a po završenoj kuri (broj tretmana ovisi o problemu) preporuča se dolaziti na održavanje svakih tjedan do deset dana. U tretmanu se koristi aromaterapeutska mješavina jednog baznog ulja, jednog macerata i 6 ili 7 eteričnih ulja.
03

Limfna drenaža

Limfni sustav sudjeluje u radu krvožilnog, a ujedno je i dio imunološkog sustava. Sastoji se od limfnih žila, čvorova i organa koji održavaju balans tekućina u tkivima, organizam štite od infekcija, a stanice opskrbljuje kisikom, istodobno odnoseći metabolički otpad iz tkiva. Protok limfe ovisi o cirkulaciji, a na povratku o kontrakcijama okolnih mišića, zaliscima te pulsiranju arterija jer nema svoju pumpu. Zato je za pravilan rad limfe važno redovito vježbanje i prehrana. A u slučaju zastoja rješenje je manualna limfna drenaža!

Limfna drenaža je tehnika u kojoj se koristi lagani pritisak i specifični pokreti u svrhu poticanja rada limfnog sustava. Izvodi se kad je potrebno potaknuti otplavljivanje viška tekućine iz tkiva, za poticanje proizvodnje nove limfe, kao podrška radu imunološkog sustava, za poticanje epitelizacije kože, razgradnju fibroznog tkiva te djeluje opuštajuće na cijeli organizam.

Za razliku od utjecaja limfne drenaže kod medicinskih stanja, istraživanja o utjecaju na zdravlje kože još kaskaju. No istraživanja pokazala su da redovito izvođenje na koži lica I vrata daje odlične rezultate kod kože oslabljenog tonusa I gdje je potrebno potaknuti na regeneraciju stanica. Dok je utjecaj na tijelu, pogotovo otečenih nogu, već poznat.

Stoga se tretman preporučuje za:

  • svježiji i zdraviji izgleda kože
  • kod akni i problematične kože skolne iritacijama
  • kod otečenih i tamnih podočnjaka
  • otečenih nogu i celulita
  • začepljenih sinusa (osim kod akutne upale)
  • glavobolje i problema sa spavanjem
04

Njega tijela

Za sve s problemom suhe kože tijela; za one čija koža uvijek treba još njege, kao i za one koji nisu skloni redovitoj njezi kod kuće!

Tretmani se sastoje od pilinga cijelog tijela, nakon čega slijedi umasiravanje njegujućeg preparata ovisno o potrebama kože u trajanju od 30 min.

ZIMSKA NJEGA pomaže koži da se oporavi od isušujućeg utjecaja grijanja, kod otežane regeneracije i stvaranja novih stanica zbog stalne pokrivenosti odjećom, ali i kao pomoćna ishrana i hidratacija redovnoj njezi kože.
Prirodni sastojci poput ulja badema, ulja koštica marelice, makadamije, ekstrakta brusnice i  lanolina pomoći će koži da vrati tonus i sjaj!

LJETNA NJEGA radi se prije i/ili nakon izlaganja suncu, kao priprema za poticanje stanica melanina (koji je naša prirodna zaštita od inače štetnog utjecaja na kožu) ili kao pomoć koži da sama povrati i sačuva vlagu, čime se postiže i duže zadržavanje “ljetne boje”.
Uz pomoć biljnih preparata poput kokosovog maslaca, kakao maslaca i macerata mrkve koža postaje osvježena i baršunasta!

Call Now Button